dimarts, 12 de maig del 2009

RS - MOUSSE DE XOCOLATA

Ingredients (per a 6 persones): .150 grs. de xocolata "Nestlé Postres".
.250 grs. de nata líquida.
.1 tasseta de llet.
.25 grs. de mantega.
.3 ous sencers i 1 blanc.
.4 cullerades de sucre. Preparació: Primer de tot, començau a muntar la nata. Quan ja s'hagi espesseït un poc, afegiu-hi 2 cullerades de sucre i acabau de pujar-la. Ha de quedat ben espessa, de manera que quan doneu la volta al recipient, no vessi. Reservau-la a la gelera.
Posau la xocolata feta trossos, amb la tasseta de llet i la mantega, en un recipient que pugui anar al microones i encalentiu a mitjana potència durant un minut. Comprovau que s'hagi reblanit la xocolata. Si encara hi ha trossos durs, retornau-la al microones el temps que considereu necessari perquè es fongui.
Teniu en compte que és millor anar afegint temps poc a poc que encalentir-la massa, perquè no se us ha de passar el punt. No heu de permetre que bulli en cap moment. No fa falta que estigui fosa del tot, però heu de comprovar que la mescla és homogènia i no queden parts sòlides. Reservau-la a temperatura ambient.
Muntau els 4 blancs d'ou. Quan estiguin quasi muntats, afegiu les altres dues cullerades de sucre i acabau-los de pujar. Han de quedar a punt de neu.
Afegiu els vermells a la mescla de xocolata (comprovau abans que no sigui gaire calenta; ha de ser tèbia, per anar bé). Remenau fins que quedin ben incorporats. Ara, afegiu-hi la nata muntada i els blancs pujats i remenau amb una cullera de fusta amb moviments suaus de dalt a baix que permetin l'entrada d'aire.
Quan vegeu que la preparació és ben homogènia, distribuïu-la en sis recipients (o en un recipient únic, si voleu) i guardau-los a la nevera fins l'endemà. La mousse s'ha de preparar d'un dia per l'altre perquè tengui la consistència adequada. Decoració: Si teniu temps i ganes, podeu fondre 50 grs. de xocolata del mateix tipus que heu fet servir amb una culleradeta de mantega. Quan sigui líquida, amb un pinzell de cuina pintau amb una capa generosa de xocolata sis fulles de taronger o de qualsevol planta que les tengui una mica gruixades. Guardau-les dins la gelera. En haver refredat es solidificarà la xocolata i podreu desferrar fàcilment les fulles comestibles de les de la planta i eliminar aquestes. Aleshores podeu decorar cada mousse amb una d'elles, com es veu a la fotografia.
Una altra opció és acompanyar-la d'un poc de nata muntada que posareu al damunt amb una màniga de pastisser.També queda bé i és original servir-la amb mig grell de taronja confitada. El sabor de la taronja harmonitza molt bé amb el de la xocolata.
(Recepta de la Setmana, RS-26, 3 XII 08)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes