dilluns, 1 de juny del 2009

RS - PAELLA DE VERDURES

Ingredients (per a 4 persones): .200 grs. de mongetes tendres. .1 pebre vermell torrat, pelat i tallat a tires. .3 carxofes. .3 pastenagues mitjanes. .6 o 7 brots de bròquil. .1/2 manat d'espàrrecs verds. .100 grs. de gírgoles (o altre tipus de bolets). .1/2 ceba grossa o 1 de petita. .3 alls. .2 tomàtigues de ramellet (o dues cullerades de tomàtiga triturada natural). .5 tassetes d'arròs. .10 tassetes del brou de verdures (el que aconseguireu bullint-ne algunes). .Sal i pebre bo. Preparació: Netejau totes les verdures. Eliminau la part llenyosa dels espàrrecs. Posau aigua a bullir dins una olla amb un poc de sal. En alçar el bull, tirau-hi els espàrrecs i els brots de bròquil (han de ser petitets). Feu-los bullir fins que quedin al dente. Posau-los a degotar. Reservau l'aigua perquè la necessitareu per coure després l'arròs. Eliminau les fulles exteriors de les carxofes i les puntes. Tallau el cor en sis trossos. Sucau-hi un poc de llimona per damunt perquè no s'ennegreixin mentres començau a cuinar la resta de verdures. Posau oli en una pella i sofregiu les gírgoles. En ser cuites posau-les damunt paper absorbent i reservau-les. Ara, sofregiu per tandes les mongetes, la pastanaga tallada en bastonets i per acabar, les carxofes. Cada vegada que traieu de la pella una tanda de verdures, posau-les damunt paper absorbent. Així evitareu que l'arròs us quedi oliós i resulti indigest. Agafau ara la paellera, posau-hi l'oli que us ha quedat de fregir les verdures i sofregiu a foc mínim la ceba i els alls, tot trinxat molt menut durant 5-7 minuts. Mentrestant, tornau posar al foc l'aigua de bullir els espàrrecs i el bròquil i enceneu el forn a 180º. Quan la ceba sigui transparent afegiu la tomàtiga trinxada molt menuda i apujau el foc. Coeu a foc mitjà durant cinc minuts. Abocau ara dins la paellera l'arròs i sofregiu-lo remenant constantment fins que torni transparent. És el moment d'incorporar les 10 tassetes del brou que teníeu al foc. Mesurau bé la quantitat, perquè ha de ser just el doble de la quantitat d'arròs que heu sofregit. Això és important. En haver bullit a foc viu durant 5 minuts, afegiu totes les verdures menys el pebre vermell. Remenau bé perquè quedin ben repartides. Apagau el foc i immediatament posau la paellera dins el forn. Ha de coure a 180º deu minuts més. Aleshores, decorau la paella amb les tires de pebre vermell. Provau el punt de l'arròs: ha de quedar cuit però amb un poc de cor. Si us agrada més fet, deixau-lo cinc minuts més dins el forn apagat. Nota: Hi podeu posar una altra selecció de verdures, només heu de tenir en compte que cada una té el seu temps de cocció. Aquest arròs, si us en queda, el podeu guardar perfectament dins una carmanyola i l'endemà és igual de bo. (Recepta de la Setmana, RS-43, 19 III 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats d'arròs Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes