dimarts, 1 de setembre del 2009

RS - COQUETES DE CARABASSÓ

Ingredients:
De la pasta: -1 tassó (dels de vi) d'oli d'oliva -1 tassonet de cervesa Mahou Clásica -La farina fluixa que prengui
Del farciment: -2 o 3 carabassons mitjans -1 paquet de formatge emmental ratllat -oli d'oliva -pebre bo -sal
Preparació: Abocau la cervesa i l'oli dins un recipient. Mesclau-hi farina, amb les mans, fins que vegeu que us queda una pasta manejable que no s'aferra a les mans. Untau una llauna amb un poc de mantega o folrau-la amb paper sulfuritzat.
Estirau ara la pasta amb un aprimador i amb un tassó o un motllet per tallar pasta formau coquetes de la mida que us agradi fins que acabeu la pasta. Col·locau-les una devora l'altra damunt la llauna.
Netejau els carabassons, suprimiu-ne els capolls, però no la pell, i tallau-los per la meitat longitudinalment. Tallau ara cada meitat en llesquetes molt, molt primes. Posau-les dins un recipient i adobau-les amb oli d'oliva, sal i pebre bo. Remenau amb les mans perquè prenguin bé el gust de l'adob.
Col·locau-ne un bon grapat damunt cada coqueta, amuntegant-les, perquè en coure, el carabassó minva molt i quedarien massa seques si no n'hi posau a bastament.
Enceneu el forn a 190º. En ser calent, enfornau les coquetes. Quan vegeu que la pasta ha agafat un poc de color (al cap de 20 minuts, més o menys), treis-les del forn un moment i posau damunt cada una una grapadeta de formatge emmental. Tornau-es a enfornar 10-15 minuts més, fins que tenguin un aspecte com el de la fotografia.
Podeu decorar el plat amb fulletes de moraduix o d'alfabeguera.
Nota: Aquest plat és bo com a aperitiu. És pot servir fred o calent, però és millor calent. També podeu, en comptes de fer coquetes petites, fer una coca més gran emprant tota la pasta estirada sense tallar-la. Si feis la coca gran haureu de menester més quantitat de carabassó.
(Recepta de la Setmana, RS-68, 1 IX 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes