dimarts, 16 de febrer del 2010

RS - CALAMARS FARCITS DE CARN

Ingredients:
(per a 4 persones)

-4 calamars d'un pam de llargada, més o menys
-350 grs. de carn capolada de porc
-3 cebes mitjanes
-2 alls
-2 tomàtigues de ramellet (o 3 cullerades de tomàtiga triturada de conserva)
-Julivert
-1 grapada de nous
-1 grapada de pinyons
-1 grapada de panses sense pinyol
-1 copa de brandi
-Sal i pebre bo
-Oli d'oliva
-1 ou
-5 tassetes d'arròs


Preparació:

Primer de tot, netejau els calamars i posau-los a degotar dins un colador. Trossejau ara ben menudes les potes. Dins un bol mesclau la carn capolada amb les potes dels calamars, el julivert trinxat, un all picat i una de les cebes trinxada ben menuda. Salpebrau el conjunt.

Dins una pella, sofregiu amb molt poc oli aquesta mescla, a poc foc. Quan vegeu que la ceba s'ha reblanit, apagau el foc i tornau a abocar-ho dins el bol. Deixau-ho refredar una mica i mesclau-hi l'ou cru, amb les mans.

Ajudant-vos d'una cullereta, farciu els calamars. Assegurau-vos que la farsa arriba bé fins a l'extrem inferior del calamar. Lligau-los amb un escuradents.
Sofregiu els calamars farcits per ambdós costats fins que siguin rossos. Treis-los de la pella. Colau l'oli (sempre sol fer miques), reservau-lo i netejau la pella.
Trinxau les altres dues cebes ben menudes i sofregiu-les dins l'oli que havíeu reservat, amb l'all pelat i trinxat. Quan la ceba sigui transparent, incorporau el brandi i la tomàtiga i sofregiu fins que sigui brillant. Mentrestant, posau una olla amb aigua a bullir. Quan el sofregit estigui ben confitat, afegiu-hi aigua bullent. Deixau bullir el conjunt 20 minuts i mentrestant picau les nous dins un murter fins que formin una pasta.
Col·locau els calamars dins una greixonera baixa i cobriu-los amb la salsa (que quasi els cobreixi), que haureu triturat abans amb la batedora elèctrica (o passat pel passapurés). Incorporau les panses i els pinyons. Feis bullir el conjunt a poc foc durant 40-50 minuts, o fins que s'hagi reduït a la meitat. Afegiu-hi ara la picada de nous, que farà espessir la salsa.
Serviu el plat amb guarnició d'arròs bullit o patató fregit.


(Recepta de la Setmana, RS-92, 16  II  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes