dimecres, 17 de març del 2010

RS - TIMBAL DE VERDURES AMB FORMATGE DE CABRA GRATINAT

Ingredients:

-Patates
-Cebes
-Albergínies
-Carabassons
-Tomàtigues
-1 rodanxa de formatge de cabra d'un dit de gruix per persona
-Sal



Preparació:
Pelau les patates, tallau-les en rodanxes i deixau-les en remull dins un recipient.

Netejau les albergínies i els carabassons i tallau-los també en rodanxes primes. Salau-les i posau-les a degotar dins un colador gros.
Pelau les cebes i tallau-les en rodanxes fines. Ara, tallau les tomàtigues també en rodanxes primes. Posau una planxa (llisa) al foc. En ser calenta, posau-hi un raig d'oli i col·locau-hi les tallades de ceba. Coeu-les a poc foc fins que es reblaneixin i agafin color.

Mentrestant, colau les patates i coeu-les al microones, sense afegir-hi líquid ni res, durant 8-10 minuts (depèn de la potència de l'aparell).

Torrau ara les tallades d'albergínia i les de carabassó (afegiu un raig d'oli sempre que sigui necessari, perquè no s'aferrin). Ara, torrau les de tomàtiga.

Per muntar els timbals, agafau una llauna de forn, folrau-la amb paper sulfuritzat. Col·locau-hi motlles com els de les fotografies, un per cada timbal que vulgueu cuinar (aquests motlles són cilíndrics; no tenen base). A baix de cada un, posau-hi una capa de patates. Ara, una d'albergínies. Damunt, una de ceba. Ara, una de carabassó i damunt aquesta, una de tomàtiga. Finalment, col·locau a sobre una rodanxa de formatge de cabra.

Enceneu el forn a 180º. En ser calent, enfornau la llauna i coeu els timbals durant uns 20 minuts, fins que el formatge es gratini. Treis la llauna del forn.

Ajudant-vos d'una espàtula o similar passada per davall els motlles, transportau-los d'un en un dins cada plat individual i després, amb molta cura perquè no es desmunti el timbal, llevau el motlle.




(Recepta de la Setmana, RS-96, 17  III  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

2 comentaris:

Xavier ha dit...

Aquest plat fa mengera!
Estic content d'haver-vos trobar. A partir d'ara us seguiré des del meu blog (Rossejat), un blog d'un valencià que resideix a la Roqueta!

Enhorabona pel blog!

Anònim ha dit...

Hi buddy, your blog' s design is simple and clean and i like it. Your blog posts are superb. Please keep them coming. Greets!!!