dimarts, 30 de març del 2010

RS - TRUITA PRIMAVERA


Ingredients:
(per a 4 persones)

-4 carxofes
-200 grs. de pèsols de bullir
-1 manat de grells
-mig manat d'espàrrecs
-8 ous
-sal
-oli d'oliva


Preparació:

Eliminau les fulles exteriors de les carxofes i eliminau-ne les parts que no són tendres. Xapau-les per la meitat i llavors tallau cada meitat en tres o quatre trossos. Deixau-les en remull amb aigua i un poc de suc de llimona.

Netejau els espàrrecs i eliminau-ne la part del tronc que és llenyosa. Tallau-los ara en trossos regulars. Posau una olla al foc amb aigua i, en bullir, tirau-hi els espàrrecs. Al cap de 3 minuts, colau-los i reservau-los.

Netejau els grells, eliminau-ne la capa més exterior i les parts verdes més seques dels extrems. Tallau-los en rodanxes primetes.
Netejau els pèsols de bullir. Eliminau-ne els capolls i els fils dels dos costats i tallau-los en tres parts.
Posau oli dins una pella. Sofregiu les carxofes, els pèsols de bullir i els grells, tot junt. Mentrestant, bateu els ous dins un bol. Abocau dins el bol les verdures fregides, incorporau els espàrrecs i salau el conjunt al vostre gust.
Eliminau l'oli sobrer de la pella (però deixau-n'hi un poc per coure la truita) i posau-la al foc de bell nou. Abocau-hi les verdures amb l'ou. Remenau amb una cullera de fusta al principi. Abaixau el foc i sacsau un poc la pella per assegurar-vos que no s'aferri. Girau-la truita amb un plat i coeu-la de l'altre costat, primer a foc viu i llavors a foc suau. Girau-la i ja la teniu a punt per servir.

(Recepta de la Setmana, RS-98, 30  III  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes