dissabte, 10 de juliol del 2010

RS - CONFITURA D'ALBERCOC


Ingredients:
-albercocs

-sucre (per cada quilo d'albercocs pesats sense pinyol, 600 grs. de sucre)




Preparació:

Primer de tot netejau els albercocs i posau-los a degotar. Al cap d'una estona, tallau-los per la meitat i eliminau-ne els pinyols.
Col·locau-los dins una greixonera i abocau-hi el sucre per damunt, que els tapi. Si la confitura us agrada molt dolça, posau-hi més sucre del que indica la recepta. Deixau-los reposar així durant la nit.
L'endemà, posau la greixonera al foc i feis bullir el conjunt durant 15 minuts, comptats a partir del moment que comença a bullir, a foc mitjà. Veureu que es forma escuma a la superfície. Heu d'anar eliminant-la amb una giradora o cullera de fusta. Remenau constantment perquè quan s'ha evaporat una bona part del suc, té tendència a aferrar-se. Si us n'adonau que això passa, abocau la confitura totd'una dins una altra greixonera i, sobretot, no grateu el fons per aprofitar el que s'ha aferrat. Les parts aferrades donarien mal gust a la confitura. Passats els 15 minuts, apagau el foc i deixau-la reposar durant tota la nit.
L'endemà, tornau a repetir el procés. Mentrestant, netejau i esterilitzau els pots que heu d'utilitzar per empotar la confitura. Deixau-los degotar cap per avall. En haver bullit 15 minuts més la confitura, apagau el foc i, amb molta cura, ompliu els pots (han de ser ben plens). Esperau que siguin freds per tapar-los. Aleshores, posau-los de cap per avall i etiquetau-los i guardau-los al rebost o en un lloc que estigui protegit de la llum. D'aquesta manera (cap per avall) es conserva molt bé.




(Recepta de la Setmana, RS-112, 6  VII  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes