divendres, 13 d’agost del 2010

RS - MOUSSE DE MELICOTÓ


Ingredients:

-1 quilo i ¼ de melicotons frescs (que no siguin molt verds)

-1 tassó de sucre (aproximadament, això va a gusts)

-1/2 litre de nata líquida per muntar
-1 base de braç de gitano o de coca de quarto (la podeu comprar ja feta)
-3 fulls de gelatina
-1/2 tassó de llet

-1/2 pot petit de confitura d'albercoc


Preparació:
Pelau els melicotons i tallau-los en trossos regulars. Posau una pella al foc amb ½ tassó de sucre i dues cullerades ben plenes d'aigua. Quan s'hagi format el caramel, abocau-hi els trossos de melicotó i coeu-los a poc foc fins que siguin ben blans (10 minuts, més o menys). Deixau-los refredar dins un altre recipient i llavors triturau-los fins convertir-los en puré.
Tallau trossos de la base de braç de gitano de la mida dels recipients individuals on servireu la mousse. Folrau el fons dels recipients amb els trossos de base.
Posau al foc la confitura d'albercoc amb ½ tassonet d'aigua i remenau bé fins que es dilueixi. Amb aquesta mescla, emborratxau generosament les bases que ja heu posat dins els recipients.
Muntau la nata. En tenir-la mig muntada, afegiu-hi sucre al vostre gust. Guardau-la a la gelera.
Tallau els fulls de gelatina amb unes tisores i posau-los en remull dins un tassó amb aigua ben freda perquè es reblaneixin. Mentrestant, encalentiu el 1/2 tassó de llet. Al cap de 7 o 8 minuts, espremeu els trossos de gelatina amb les mans per eliminar l'excés d'aigua i dissoleu-los dins la llet calenta. Remenau bé amb una cullera per assegurar-vos que no queden grumolls. Deixau refredar la llet deu minuts. Llavors, passau-la a través d'un colador i mesclau-la amb el puré de melicotó. Afegiu-hi la nata, però reservau-ne 1 tassonet.




(Recepta de la Setmana, RS-117, 13  VIII  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes