dimecres, 17 de novembre del 2010

RS - PATATES BRAVES




Ingredients:



-1 quilo de patates bullides senceres amb pell (només deu minuts)

-2 cebes

-2 pebres del piquillo

-2 alls

-2 pebres coents (si no sou gaire amants del coent, només 1)

-sal

-oli d'oliva

-1 cullerada de vinagre de vi

-1 fulla de llorer

-1 tassa de brou (o d'aigua) per aclarir la salsa si cal



Preparació:



Pelau les cebes i els alls. Tallau la ceba a la juliana i laminau els alls. Posau un poc d'oli dins una pella i abocau-hi la ceba, l'all i els pebres del piquillo. Salau el conjunt i sofregiu-lo a foc molt lent durant ¾ d'hora, afegint-hi aigua o brou si veis que s'aferra o que és massa espès. Un cop cuita la salsa, triturau-la fins que quedi ben fina. Tornau-la a posar a foc dins la mateixa pella on havíeu fet el sofregit. Afegiu-hi ara els dos pebres coents xapats per la meitat, la fulla de llorer i el vinagre de vi. Coeu el conjunt a poc foc durant 15 minuts més (afegiu-hi un poc d'aigua o de brou si s'espesseix massa). Passat aquest temps, retirau la fulla de llorer i els pebres coents.



Pelau les patates, tallau-les a cantonets i fregiu-les a foc viu primer, i i després, quan ja tenguin un poc de crosta, abaixau el foc al mínim fins que vegeu que són cuites punxant-les amb un ganivet. Treis-les del foc i abocau-les en una safata, damunt paper absorbent. En haver degotat un poc, traslladau-les a un plat i abocau-hi la salsa per damunt. Serviu les patates immediatament.



Nota:
Si us sobra salsa, la podeu conservar a la gelera, dins un pot de vidre, per aprofitar-la un altre dia com a acompanyament de carn o de verdures.


(Recepta de la Setmana, RS-130, 17  XI  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

1 comentari:

Guillem ha dit...

Ho provaré! sempre que he fet braves m'han sortit malament, a veure si per fi milloro.