dimecres, 29 de desembre del 2010

RS - CREMA D'AMETLES (menú de festes, 1)



Ingredients:

(per a 6 persones)
-8 porros (només la part blanca i una mica de verd)

-200 grs. d'ametlles crues picades

-2 patates grosses

-3 cullerades de mantega

-2 cullerades d'oli d'oliva

-2 litres de brou de pollastre

-sal

-pebre bo

-50 grs. d'ametles filetejades per decorar

-200 grs. de nata líquida



Preparació:
Netejau els porros i eliminau-ne la part verda més llenyosa. Tallau-ne 7 en rodanxes i reservau l'altre. Pelau les patates i tallau-les com per fer truita. Posau el brou al foc.
Dins una greixonera, escalfau l'oli i la mantega. En haver-se fos la mantega, afegiu-hi els porros i l'ametla picada, salpebrau-los i sofregiu-los durant deu minuts. Incorporau-hi ara les patates i continuau la cocció fins que la patata s'hagi reblanit una mica. Abocau-hi ara el brou bullent i manteniu-ho al foc,a poca potència, fins que les patates siguin ben cuites. Retirau la greixonera del foc i deixau-la refredar una estona.
Mentrestant, posau les ametlles filetejades damunt una llauna, separades unes de les altres, i torrau-les al forn o dins una pella sense res més, al mínim (molt poc temps, perquè es cremen totd'una).
Tallau el porro que havíeu reservat en trinxetes primes i sofregiu-lo dins una pella amb molt poc oli fins que es dauri. Posau-lo a degotar damunt paper absorbent.
Triturau la preparació de la greixonera fins que obtingueu una crema molt fina. Tastau-la i afegiu-hi sal si fos necessari (si us ha quedat massa espès o el gust és massa concentrat, afegiu-hi un tassó d'aigua). Abans de servir-la, tornau a posar el recipient al foc i incorporau-hi la nata líquida. Decorau els plats amb unes quantes ametlles filetejades torrades i un parell de trossets de porro sofregit.