dimecres, 1 de desembre del 2010

RS - PASTISSETS NADALENCS



Ingredients:
-200 grs. de mantega

-400 grs. de farina

-80 grs. de sucre

-sucre en pols per arrebossar els pastissets

-la pell de dues taronges

-25 grs. de suc de taronja

-un polsim de sal

-25 grs. de vi blanc



Preparació:

Mesclau la mantega a temperatura ambient amb el sucre normal. Afegiu-hi el suc de taronja, la sal, el vi i la pell de taronja ratllada. Ara incorporau la farina (de mica en mica, no tota de cop). Pastau una estona fins que estigui tot ben lligat. Formau una bolla amb la pasta, embolicau-la amb paper film i deixau-la reposar a la gelera durant una hora.
Passat el temps de repòs, estirau la pasta amb l'aprimador formant un rectangle. Ha de quedar d'un gruix de devers 1 cm. Amb un ganivet ben esmolat que no sigui de serra, tallau quadradets de la mida que us agradi.
Enceneu el forn a 170º. Folrau una llauna amb paper sulfuritzat i col•locau els quadradets de pasta un devora l'altre, que no es toquin. Enfornau la llauna i coeu els pastissets durant 30-40 minuts, fins que vegeu que han pres color torradet.
Treis la llauna del forn. Deixau refredar els pastissets durant 10 minuts damunt la llauna i, quan ja hi pugueu posar les mans sense cremar-vos, arrebossau-los d'un en un amb sucre en pols. Deixau-los refredar completament i tornau-los a arrebossar amb sucre en pols. Guardau-los en un pot hermètic de vidre o en una capsa de llauna. Es conserven bé durant molts dies. Són bons per acompanyar el cafè o el tè, o simplement com a llepolia a qualsevol hora del dia.


(Recepta de la Setmana, RS-132, 1  XII  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes