dilluns, 3 de gener del 2011

MAGRET D'ÀNEC AMB SALSA DE MAGRANES (menú de festes, 2)




Ingredients:

(per a 6 persones)



-3 magrets d'ànec

-sal gruixada

-pebre bo

-4 magranes madures

-2 pots de puré de castanyes de 250 grs. cada un

-4 cullerades de mantega

-un poc de llet per aclarir el puré de castanya (opcional)

-2 cullerades de sucre





Preparació:
Esflorau les magranes. Triturau-les i passau-les pel passapurés. Posau el suc dins una pella amb les dues cullerades de sucre i feis bullir el conjunt fins que s'hagi evaporat bona part del líquid i tengui una textura com d'almívar lleuger. Reservau aquesta salsa.
Posau el puré de castanyes a escalfar dins una cassola. Afegiu-hi la mantega i remenau fins que s'hagi fosa. Si trobau que el puré és massa espès, afegiu-hi ½ tassó de llet. Reservau-lo i manteniu-lo calent.
Posau la planxa al foc màxim, sense res.
Posau els plats on servireu el magret dins el forn a temperatura baixa per tal de mantenir-los calents.
Amb un ganivet esmolat, practicau talls en forma de reixa a la part greixosa dels magrets, però sense arribar a la carn i posau pebre bo als dos costats. Quan la planxa sigui ben calenta, col•locau-hi damunt els magrets amb la part greixosa cap avall (sense afegir oli ni res; es couran amb el seu propi greix). Coeu-los durant 6 minuts per aquesta banda i llavors donau-los la volta. Coeu-los 3 minuts per l'altra cara. Ara, tornau-los a girar i coeu-los dos minuts més per la part del greix i després, 2 minuts més per la part més seca. Salau-los amb la sal gruixada.
Muntau els plats: feis tallades d'un dit de gruix (calculau mig magret per persona) i col•locau-les encavalcades dins cada plat, acompanyades de puré de castanyes i regades amb la salsa de magranes.