dimecres, 9 de febrer del 2011

RS - COQUES DE PATATA


Ingredients:
-240 grs. de patata bullida amb la pell

-120 grs. de mantega

-200 grs. de llet tèbia

- 180 grs. de sucre

-25 grs. de llevat de forner

-3 ous grossos o 4 de petits

-450 grs. de farina de força

-60 grs. de fècula de patata

-oli per untar-vos les mans

-sucre en pols per ensucrar les coques



Preparació:
Pelau les patates quan encara siguin un poc calentes i passau-les pel passapurés. Posau dins un bol gran el puré de patates i afegiu-hi la mantega en pomada i el sucre. Remenau bé amb una batedora manual de barnilles per evitar que el puré faci grumolls. Dissoleu el llevat en la llet tèbia i incorporau aquesta mescla a la preparació anterior. Continuau batent amb la batedora manual. Afegiu els ous, d'un en un. No incorporeu el següent fins que l'anterior estigui ben integrat a la massa. Afegiu-hi ara la farina i la fècula a través d'un colador fi (no tota d'un cop) i seguiu remenant. La pasta s'enganxa molt a les mans, per treballar-la millor quan ja té una certa consistència, rentau-vos les mans i untau-vos-les d'oli abans de continuar pastant-la.

Tapau el bol amb un plàstic i deixau tovar la pasta fins que ha duplicat el seu volum inicial (el temps varia segons la temperatura ambiental: com més alta és, més aviat fermenta).


Quan hagi tovat, tornau-la a pastar cinc minuts més. Formau bolletes de la mida d'una pilota de golf i col·locau-les damunt dues llaunes folrades amb paper sulfuritzat o untades de mantega. Les bolles han d'estar ben separades unes de les altres, perquè s'estufaran molt.

Quan tengueu les coques damunt les llaunes, introduiu-les dins el forn apagat. A la part de baix del forn, col·locau-hi un recipient petit ple d'aigua perquè no s'assequi la pasta.

Deixau tovar les coquetes durant tota la nit.


L'endemà seran ben toves. Treis-les del forn.

Enceneu el forn a 160º (calor indirecte, si teniu l'opció). En ser calent, enfornau la primera llauna i coeu les coques durant 15-20 minuts. No han de ser massa cuites. Ensucrau-les en el moment de servir amb sucre en pols.



Nota:
Si voleu coure'n només una llaunada, congelau la meitat de la pasta abans de fer-la tovar per segona vegada. Quan vulgueu fer coques, treis la pasta del congelador i deixau-la descongelar completament. Formau les bolles, deixau-les tovar tota la nit i coeu-les el matí següent.