dimecres, 2 de febrer del 2011

RS - POLLASTRE ROSTIT AMB VERDURES

Ingredients:

(per a 4 persones)
-1 pollastre (si pot ser, de camp), tallat en 8 trossos

-1 llauna de cervesa Mahou Clásica

-4 carxofes

-400 grs. de xampinyons

-600 grs. de patató

-200 grs. de pastanagues baby congelades

-sal

-pebre bo

-oli d'oliva



Preparació:



Descongelau les pastanagues dins un colador perquè degotin bé.



Enceneu el forn a 200º.



Salpebrau les tallades de pollastre i col·locau-les dins una greixonera baixa i ampla de diàmetre amb la part de la pell en contacte amb el fons. Abocau-hi ¾ parts del contingut de la llauna de cervesa.



Quan el forn ja sigui calent, enfornau la greixonera i coeu la carn a aquesta temperatura durant 40 minuts.



Mentrestant, pelau el patató i fregiu-lo, primer a foc viu; després, al mínim, fins que sigui ben tendre per dedins, i finalment, a foc viu de bell nou uns minuts més.



Netejau els xampinyons, tallau-los per la meitat (o a quarts si són molt grossos) i fregiu-los a foc viu. Reservau-los damunt paper absorbent.



Eliminau les fulles exteriors més verdes de les carxofes i les puntes. Tallau els cors de carxofa en quatre parts i passau-los per la pella ben calenta amb una mica d'oli perquè prenguin color. Després, tapau-les perquè es facin per dedins una estona, però sense que arribin a reblanir-se massa. Posau-les a degotar damunt paper absorbent.



Feis el mateix amb les pastanagues.



Passats els primers 40 minuts de cocció del pollastre, treis la greixonera del forn i girau les tallades de manera que quedin amb la pell cap a dalt. Tornau a ficar-la al forn i continuau la cocció durant uns 40 minuts més, o fins que la pell es vegi ben torradeta i cruixent. Un quart d'hora abans d'acabar la cocció, abocau totes les verdures dins la greixonera perquè s'escalfin amb la carn abans de servir el rostit.