dimecres, 13 d’abril del 2011

RS - PIZZA DE XAMPINYONS AMB BACÓ

Ingredients:
(Per a 4 persones)



De la pasta:

-250 g d'aigua tèbia
-20 g de llevat de forner
-dues cullerades d'oli d'oliva
-un pessic de sal
-un pessic de sucre
-farina de força (la que prengui)


Del farciment:
-5 cullerades de salsa de tomàtiga
-1 paquet de formatge mozzarella ratllat
-300 g de xampinyons laminats
-250 g de bacó fumat
-orenga
-oli
-sal



Preparació:


Dissoleu el llevat de forner dins l'aigua tèbia. Afegiu-hi l'oli, el sucre i la sal.

Incorporau-hi farina de mica en mica, remenant amb les mans fins que us quedi una pasta manejable que es desferra de les mans. Pastau-la una estona i deixau-la reposar dins un bol, tapada amb un plàstic, fins que dupliqui el volum inicial.

Mentrestant, netejau els xampinyons, salpebrau-los i sofregiu-los amb molt poc oli.

Tallau el bacó en trossets petits.

Quan hagi tovat, enceneu el forn a 250º. Estirau la pasta amb l'aprimador. Untau una llauna de forn amb un poc d'oli i esteneu-hi la pasta. Ha de quedar ben primeta. Pintau-la amb la salsa de tomàtiga. Distribuïu-hi per damunt el formatge mozzarella, després el bacó i finalment els xampinyons. Empolvorau-lo amb orenga.
En ser calent el forn, enfornau la pizza a la part de baix. Serà cuita en 10-15 minuts.