dimecres, 18 de maig del 2011

RS - FILETS DE LLUÇ AL FORN


Ingredients per a 4 persones:

4 filets de lluç de ració (pot ser congelat)

4 patates mitjanes

4 cebes mitjanes

sal

pebre bo

oli d'oliva

8 branquetes de julivert

2 alls



Preparació:

Netejau el peix, eixugau-lo bé i salpebrau-lo.

Netejau el julivert i tallucau-lo.
Bulliu les patates amb la pell, però retirau-les de l'olla quan encara siguin un poc crues.

Deixau-les refredar.
Pelau les cebes i tallau-les a la juliana. Posau una paella al foc amb tres cullerades d'oli.

En ser calent, abocau-hi la ceba, salpebrau-la, abaixau el foc al mínim i tapau la paella.

Remenau de tant en tant perquè no s'aferri. Quan ja sigui transparent i s'hagi reblanit, apagau el foc.

Pelau i picau els alls dins el morter. Afegiu-hi el julivert i feis un picadís. Afegiu-hi oli d'oliva i remenau-ho.

Enceneu el forn a 180º.
Pelau les patates i tallau-les a rodanxes gruixades. Untau una rostidora amb oli i col·locau-hi una capa de patates. Damunt, una capa de ceba. Posau ara els filets de lluç damunt i distribuïu el picadís d'all i julivert per damunt. Coeu el plat fins que el peix sigui cuit, aproximadament 20 minuts.