dimecres, 1 de juny del 2011

RS - COCA D'ALBERCOCS I CIRERES


Ingredients per a 6 persones:

-220 g de farina

-1 ou

-90 g de patates bullides amb la pell i passades pel passapurés

-20 g de llevat premsat

-75 g de sucre i un poc més per ensucrar la coca

-20 g d'oli d'oliva

-12 g de saïm

-20 g d'aigua tèbia

-albercocs frescs madurs

-cireres madures



Preparació:

Mesclau el sucre amb el saïm reblanit i remenau. Agegiu l'aigua amb el llevat dissolt. Ara, l'ou. Remenau bé amb les mans fins que sigui una mescla homogènia. Afegiu l'oli i llavors la farina i pastau una bona estona, fins que vegeu que la pasta fa bombolletes. Untau-vos les mans d'oli (la pasta és enganxosa i ho haureu de fer unes quantes vegades) i posau la pasta dins un bol. Tapau-lo amb un plàstic i deixau tovar el temps que faci falta (fins que s'ha estufat i ha duplicat el volum inicial).

Tornau a pastar com la primera vegada. Preparau una rostidora gran metàl·lica (de les que feis servir per fer lassanya) o una llauna petita i untau-la amb saïm. Amb els dits estirau la pasta i igualau la superfície. Repartiu les tallades d'albercoc per damunt (si hi posau albercocs frescs han de ser madurets i heu de deixar-los macerar en sucre una bona estona abans d'utilitzar-los). Tapau les coques amb un pedaç blanc ben net i deixau tovar de bell nou.

Quan vegeu que s'han estufat i dupliquen més o menys el volum inicial, enceneu el forn a 200º. En haver pres aquesta temperatura, ensucrau la coca amb sucre normal abundant; enfornau-la i immediatament abaixau la temperatura a 160º. Serà cuita en 25-30 minuts.