dijous, 17 de juliol del 2008

El rabí Shaul Friberg i els aliments kosher

Shaul Friberg és el rabí de Mallorca. Es suec i va viure a Israel. Ara és aquí "perquè així ho vaig escollir, no perquè m'hi destinassin". Va ser a Pollença per presidir la cata del vi kosher que organitzà l'Associació de Vi Primitiu. Eva Cerdà li demana que defineixi l'alimentació kosher... "Kosher vol dir apte per als jueus, o sigui coses que podem menjar sense renunciar als preceptes jueus". Quan li demana per les diferències entre el menjar i beguda kosher, el rabí respon: "Bàsicament, en el control d'aquest producte. De fet, un vi kosher no té unes característiques diferents a un vi que no és kosher, senzillament, la producció del primer ha estat supervisada per un rabí". Finalment, en relació a la producció kosher de Mallorca, Friberg comenta "aquí no es fan vins kosher, però se'n podrien fer. És més crec que també seria bo per a les bodegues mallorquines, perquè els Estats Units d'Amèrica és un mercat interessant per al vi kosher, un mercat que de cada dia és més gran". (PUNT INFORMATIU POLLENÇA, núm 298, 16-31 de gener). Biel.-